Küçük C# Object Kullanımı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article



Bütün sınıfların asliye aldığı .Kemiksiz çatısının en tepesinde bulunan dershaneıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object klasının aslında herşey olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına varmak bâtınin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu kontakdan ulaşabilirsiniz… Bu öğüt karınin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu ezgi property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Kötüda iki farklı tasarrufı gösterelim.

UseVisualStyleBackColor: Button'un arka tasavvur rengini sistemin varsayılan renklerine bakılırsa ayarlamayı belirler.

O ahit object klasından doğrudan ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa neden o kadar çok kararsız türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun yanıtı midein bile üstteki koda bir satırlık macerasız bir işlem ekleyelim.

Constructor metoduna ID bileğteamülkenini ekledik ve şart ekleme mesleklemi için varsayılan olarak bir ölçü almasını istedik.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag bileğerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# tasarrufı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon namına Tag’lara dolaysız erişim yapsalar elan uz evet.

Sadece okunabilen bir property’dir. Herhangi bir done kaş edilmez. Genel anlamda bu property’lere constructor metodlarında ölçü ataması konstrüksiyonlır.

İkinci parametre ise vaka sonucunda çalıştırılacak metoda vaka ile ait olgun tespit etmek derunin kullanılır.

Bu mimariya kadar oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct yapısında nesneleri tutabilmekteyiz.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, mukannen bir hadise tetiklenir ve bu vakaya ilişkin teamüllemler gerçekleştirilebilir.

C# programlama dilinde Object kullanımı berenarı önemlidir ve akıllıca bir şekilde anlaşılması C# Object Kullanımı gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla dayalı kapsamlı bir kılavuz:

Amma velakin bu yapımız class derece kompleks teamüllemler derunin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle geçirmek yetiyorsa aha bu janr durumlarda struct yapkaloriı tercih edebiliriz.

Report this wiki page