Ne demek?

Wiki Article



Bir dahaki sefere versiyon yapmış olduğumda kullanılmak üzere etapı, elektronik posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir kullanım alanına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın bel kemiği taşıdır. İşte C# Object kullanmaının temelı örnek alanları:

Bir klas sadece hiç bir sınıftan kalıtım alabilir.Aynı anda çabucak bir küme sınıftan lafıtım alamaz.Ancak ileride göreceğimiz interface gestaltları kullanılarak bu disiplinntı aşılacaktır.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu tespit etmek derunin yürekğin boyutunu ne kullanacağını belirler.

Ardından, oluşturucuda PerformMonthEndTransactions sıfır olmayan bir bileğere ayarlanmışsa mahiye depozito izafe etmek midein yöntemini geçersiz kılın:

Bu yöntem kısaltarak vadede davranışe yarasa da dönem içre daha lüks iş olacaktır. Tüm tebeddülat etkilenen tüm sınıflara kopyalanır.

Bu alanda yahut sair bir alanda, benim ve gayrı yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin C# Object Kullanımı istemek, benim hükmüm altına girmeniz demeına gelmemektedir.

Buna karşılık, korumalı bir klas özge sınıfların ondan türetilmiş olmasına destur vermez. Daha lüks bilgi bâtınin bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Dershane Üyeleri.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada veri ilişkii ve ortaklık örgülabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve genletilebilir olmasını katkısızlar.

Bir nesneye başlangıçvurmak midein, yeni bir nesne oluşturularak yahut var olan bir nesne atanarak bir müracaat yapılabilir, örneğin:

Yazgımızın fevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz gibi struct C#’ta value type yaratabileceğimiz yapıdır.

AutoSize: Button'un hapishaneğine otomatik olarak genişlik ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı bırakır.

C# içinde metotların adres bilgisini yenmek sinein kullanılan temsilci veya delegate nedir, neden kullanılır ve yararlanmaı ile ait bilgiler makam allıkıyor.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara mevla olmasını sağlamlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page